تغییر مدیر عامل شرکت | صورتجلسه تغییراعضای هیات مدیره شرکت

تغییر مدیرعامل شرکت یکی از موضوعات مهمی است که بعد از راه اندازی شرکت ممکن است به آن احتیاج پیدا کرده و باید در این زمینه اطلاعات کافی به دست بیاوریم. اعضای هیئت مدیره می توانند با برگزاری یک مجمع عمومی به صورت عادی یا فوق العاده به موضوع تغییر مدیرعامل شرکت رسیدگی نمایند.
تغییر مدیرعامل شرکت موضوع مورد بحث ما در این مقاله می باشد در صورتیکه شما عزیزان می خواهید در مورد نحوه تغییر مدیرعامل شرکت در انواع مختلف شرکت ها اطلاعات مناسبی کسب کنید می توانید مطالب ارائه شده در این مقاله را تا انتها با دقت مطالعه کرده و یا با کارشناسان ما در موسسه حقوقی ثبت ملل ارتباط برقرار کرده و جواب سوالات خود را دریافت نمایید:
بررسی موضوع تغییر مدیرعامل شرکت
در یک شرکت بعد از آنکه سرمایه لازم در نظر گرفته شده و تشکیل شد اولین قدم برای ادامه فعالیت انواع مختلف شرکت های تجاری و موسسات غیرتجاری این است که هیئت مدیره برای شرکت مورد نظر تشکیل و سازماندهی گردد. در حقیقت وظیفه هیئت مدیره شرکت، اداره شرکت و موضوعات مختلف مربوط به شرکت مورد نظر می باشد. یکی از پیامد های بسیار مهم در هیئت مدیره تغییر مدیرعامل شرکت می باشد بدین صورت تمامی اقدامات و تصمیمات که در مورد شرکت می باشد از جمله دعوت به مجامع عمومی به صورت عادی و فوق العاده توسط هیئت مدیره صورت می پذیرد. مدیرعامل یک شرکت این امکان را خواهد داشت تا از بین هیئت مدیره شرکت سهامداران شرکت و یا خارج از سهامداران و شرکا انتخاب شود.
در حالت کلی در بحث تغییر مدیرعامل شرکت اعضای هیئت مدیره باید دارای یکسری ویژگی ها باشند که از جمله این ویژگیها میتوان به این موارد اشاره کرد که مطابق ماده ۳ لایحه اصلاحی قانون تجارت وی حداقل تعداد اعضای هیئت مدیره برای یک شرکت از نوع سهامی خاص سه نفر باشد. همچنین حداقل تعداد شرکا نیز باید ۳ نفر تعیین گردد در مورد ترتیب دعوت و تشکیل جلسات هیئت مدیره در شرکت باید بگویم که این موضوع مطابق با اساسنامه تعیین می شود. همچنین در صورتی که لازم باشد تا یک جلسه مجمع عمومی برگزار شود باید نصف اعضای هیئت مدیره در آن حاضر شدند و تصمیمگیری ها نیز در جلسات باید با اکثریت آرا صورت گرفته مگر آنکه بند و یا قانون دیگری در اساسنامه شرکت مورد نظر معین شده باشد.
روش تغییر مدیرعامل شرکت
از جمله اختیارات و یا وظایف هیئت مدیره شرکت می توان به اصل انتخاب و تغییر مدیرعامل شرکت اشاره نمود اعضای هیئت مدیره یک شرکت در اداره شرکت دارای اعتبار و وظیفه بوده و این اختیار را دارند تا به تغییر مدیرعامل شرکت اقدام نمایند. اگر بخواهیم از نظر قانونی موضوع را عنوان کنیم باید بگوییم در محدوده اختیاراتی که به وسیله هیئت مدیره یک شرکت به مدیرعامل واگذار می گردد مدیرعامل حکم نماینده شرکت را داشته و باید از جانب تمامی اعضای هیئت مدیره حق امضا دریافت نمایند.
در حالت کلی یک شرکت برای آنکه بتواند به تحولات اساسی در زمینه داخلی و خارجی دست پیدا نماید احتیاج دارد تا یکسری تغییراتی را در دوره های مختلف بر خود ببیند که یکی از این موارد در صورت لزوم تغییر مدیرعامل شرکت می باشد برای تغییر مدیرعامل شرکت ابتدا باید یک صورتجلس تنظیم گردد که این صورتجلسه باید به تصویب اعضای هیئت مدیره نیز رسیده باشد سپس با استفاده از آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار آخرین تغییرات شرکت به همراه رونوشت کارت ملی اعضای شرکت به اداره ثبت شرکت ها ارائه شده تا موضوع تغییر مدیرعامل شرکت رسمیت پیدا کرده و روند اداری آن طی شود.
صورتجلسه برای تغییر مدیرعامل شرکت
در صورتی که سهامداران یک شرکت و یا اعضای هیئت مدیره بعد از آنکه شرکت را به ثبت رساندند و اعضای هیئت مدیره را انتخاب کردند بنا به دلیل و یا موقعیت خاص تشخیص دهند که لازم است تا نسبت به تغییر مدیرعامل شرکت اقدام نمایند می توانند از طریق یک صورتجلسه به عنوان صورتجلسه مجمع عمومی برای تغییر مدیرعامل شرکت اقدام نموده و مدیرعامل را تغییر داده و شخص دیگری را جایگزین نمایند. هر شرکت سهامی به وسیله تعدادی از اشخاص صاحب سهم اداره شده که این اشخاص هیئت مدیره نام دارند. هیئت مدیره عبارتند از تعدادی از صاحبان سهام که به وسیله مجمع عمومی موسس یا عادی جهت مدت زمان مشخصی برای اداره امور شرکت مورد نظر انتخاب شده و وظیفه خود را به نحو احسنت انجام می دهد. مطابق قانون تجاری کشور برای شرکت های سهامی هیچگونه محدودیتی وجود ندارد اما از آنجایی که هیئت مدیره یک شرکت سهامی خاص نماینده شرکت سهامی عام باید یک نفر باشد این امر واجب است تا یک نفر به عنوان رئیس هیئت مدیره و یک نفر نیز به عنوان نایب رئیس هیئت مدیره انتخاب شده که این موضوع توسط مجمع عمومی عادی مدیران صورت می پذیرد. در طی مجمع عمومی موسس اولین مدیران شرکت انتخاب شده وهمچنین مدیران و بازرسان نیز در طی این جلسه انتخاب می گردند.
تذکرات لازم برای موضوع تغییر مدیرعامل شرکت
در موضوع تغییر مدیرعامل شرکت لازم است تا تمامی صورتجلسات روی سربخش که شخص حقوقی مربوطه تنظیم شده و همچنین به امضای شخص که قرار است سمت مدیر عامل شرکت را بر عهده بگیرد برسد.
در موضوع تغییر مدیرعامل شرکت چنانچه این موضوع در نظر گرفته شود که رئیس هیئت مدیره همزمان به صورت مدیرعامل نیز ایفای نقش کند باید مطابق قانون اصلاحی تجارت در کشور عزیزمان ایران و ماده ۱۲۴ این موجود در مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده مطرح شده و به عکس سریع آرا برسد و اکثر حاضرین در مجمع چیزی در حدود دو سوم از آنها رای مثبت به این قضیه بدهند.
بعد از آنکه مجمع عمومی برای تغییر مدیرعامل شرکت انجام شد صورتجلسه باید نهایتا بعد از سه روز به اداره پست تحویل شده و بارکد پستی وارد سیستم گردد تا فرآیند اداری آن در اداره ثبت شرکتها دنبال شود.
در صورتی که برای تغییر مدیرعامل شرکت اکثریت اعضای هیئت مدیره در جلسه مورد نظر حاضر شوند لازم است مطابق با مقررات و لایحه اصلاحی قانون تجارت از تمامی افراد دعوت به عمل آمده و نمونه دعوت از هیئت مدیره نیز برای انجام فرآیند تشریفات در صورتجلسه درج گردد.
همچنین می توان به بخش راهنمای سایت فوق العاده یا پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها مراجعه نموده و تمامی بخشنامه ها و اطلاعیه ها و راهنمایی های جدید که در سایت بارگذاری شده در مورد نحوه پذیرش و ثبت درخواست برای تاسیس و یا تغییرات اینترنتی در دسترس شما قرار گرفته و اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید. همچنین شما عزیزان میتوانید با کارشناسان ما در موسسه حقوقی ثبت ملل ارتباط برقرار کرده و اطلاعات تکمیلی را دریافت نمایید.
لینک کوتاه مطلب:
لینک شبکه اجتماعی:
1- ویرگول