نحوه ثبت شرکت غیر تجاری در ایران

نحوه ثبت شرکت غیر تجاری در ایران

ثبت شرکت در ایران برای شروع یک فعالیت تجاری کاملا حیاتی و لازم است. بنابراین در این مقاله در ارتباط با نحوه چگونگی ثبت شرکت غیر تجاری و انواع شرکتهای غیر تجاری صحبت می نماییم. با ما همراه باشید

دیگر نوشته های مربوط به ثبت شرکت نوشته شده در 28 فروردین 1400

 قبل از اینکه بخواهیم به چگونگی ثبت شرکت به صورت غیر تجاری در کشور ایران نگاهی بیندازیم بهتر است یک تعریف درست از شرکت را بدانیم: شرکت در لغت به معنای شریک شدن در مال یا کاری می باشد. در اصطلاح حقوقی، شرکت به قراردادی گفته می شود که بر مبنای آن شرکا سود حاصل از شرکت را بین خودشان تقسیم می کنند. انواع شرکتها عبارتند از: شرکت تجاری و شرکت مدنی. همچنین، شرکت تجاری، خود به هفت قسم تقسیم می گردد: شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف.

 در ایران شرکت ها عموماً به دو دسته تقسیم می شود

  1.       شرکت های تجاری
  2.        شرکتهای غیر تجاری

  ما قصد داریم  در موسسه حقوقی ثبت ملل در ارتباط با موضوع ثبت شرکت غیر تجاری صحبت نماییم.

شرکت غیر تجاری چیست؟ 

تمام تشکیلات و موسسات را می توان به عنوان شرکت رایت جاری در نظر گرفت که تمامی آنها برای کارهایی همانند کارهای علمی و ادبی یا امور خیریه و غیره تشکیل شده است که  چنین مجموعه هایی می توانند  نام‌های همانند انجمن یا کانون شناخته شوند.

نکته:  نام های انتخابی برای شرکت های غیر تجاری  نباید همانند نام‌های سازمان های دولتی باشند. 

شرکتهای غیر تجاری با توجه به سودآوری خود به دو دسته زیر تعریف می شود:

  1.       شرکت های غیر انتفاعی
  2.        شرکت های انتفاعی

همانطور که از نام شرکت های غیرانتفاعی مشخص است بنیانگذاران آن قصد سودآوری نداشته و بیشتر برای امور خیریه یا احزاب یا صندوق های قرض الحسنه یا کارهای نیکوکاری تشکیل شده و گرد هم آمدند و برعکس  شرکت های انتفاعی با رویکرد دستیابی به منافع مالی و سود و درآمد تشکیل شده است.

نکته:  شرکتهای غیر تجاری چه از نوع غیر انتفاعی یا انتفاعی باشند نیاز است مراحل ثبت شرکت در اداره  ثبت شرکتها را طی نماید  در ادامه به نحوه چگونگی ثبت شرکتهای غیر تجاری می‌پردازیم.

مقاله مرتبط: مراحل ثبت شرکت در امارات
مقاله مرتبط: مراحل ثبت شرکت در عمان
مراحلثبت شرکتغیرتجاری

مراحل ثبت شرکت غیر تجاری

در ابتدا نیاز است یک صورتجلسه که تمامی اعضای هیئت مدیره آن را امضا کرده باشند به همراه یک تقاضا نامه به وب سایت رسمی ثبت شرکتها با آدرس www.sherkat.ssaa.ir مراجعه نموده و اقدام به ارسال تقاضا به همراه صورتجلسه نمایید.

 توجه داشته باشید پس از ارسال مدارک نیاز است شما ۵ اسم برای شرکت  خود در سامانه به ترتیب اولویت نام از نگاه خود وارد نمایید. نام های وارد شده شما با توجه به  قوانین ثبت نام برای شرکت انتخاب می گردد و پس از آن کارشناسان مربوطه به بررسی درخواست شما پرداخت و نتیجه را به شما اعلام می نماید و وجود نقص در پرونده شما اطلاع رسانی می شود. 

پس از گذراندن مراحل اینترنتی و گرفتن تاییدیه از سمت کارشناسان نیاز است که مدارک مربوط به شرکت و همینطور نسخه اصلی صورتجلسه توسط اداره  پست به آدرس ثبت شرکت ها ارسال شود. 

در آخرین مرحله نیاز است اطلاعیه تاسیس شرکت خود را در روزنامه  رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت نموده تا عموم از تاسیس شرکت شما باخبر شوند.

نکته قابل توجه در ارتباط با ثبت شرکت به صورت غیر تجاری  این است که میزان سرمایه که دوست دارید می توانید برای شرکت انتخاب نمایید و تنها حضور دو نفر که شریک خوانده می‌شوند برای ثبت کافی است و این نکته را بدانید که برای شروع فعالیت موسسات غیرانتفاعی نیاز است که از نیروی انتظامی مجوز فعالیت دریافت  نموده باشید اگر شرکت شما به صورت انتفاعی باشد در صورت نیاز به مجوز باید آن را از مراجع ذیصلاح دریافت نمایید.

موسسه غیرتجاری

 با توجه به خواسته شرکاء و اعضاء موسسه کلیه اوراق ثبت موسسه غیر تجاری را موسسه ثبت ملل به صورت اختصاصی و جامع ثبت می کند به گونه ای که کاملاً با مقررات قانون تجارت همخوانی داشته باشد و در آینده باعث بروز مشکلی نشود و تمام موارد را لحاظ می کند. مدارکی که برای ثبت شرکت غیرتجاری نیاز است شامل:

  •  تقاضانامه ثبت شرکت در دو نسخه به صورت چاپ شده
  • نوشتن اساسنامه شرکت دست کم در دو نسخه
  •  تنظیم صورتجلسه بین شرکا در دو نسخه
  •  ارائه فتوکپی از مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا
  • اخذ مجوز لازم در خصوص نحوه فعالیت انجمن یا موسسه 

تذکرات:

  1. حداقل شرکاء نباید کمتر از دو نفر باشد.
  2. قید سرمایه به هر میزان مجاز است.
  3. طبق ماده 586 قانون تجارت، موسسات و تشکیلاتی را که مقاصد آن ها مخالف با انتظامات عمومی یا نامشروع باشد نمی توان ثبت کرد.
  4. در موسسات غیر تجاری که هدفشان غیرانتفاعی است می بایستی هنگام درخواست ثبت توسط اداره ثبت شرکت ها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام شود و پس از وصول پاسخ مثبت،نسبت به ثبت اقدام خواهد کرد.
  5. در موسسات غیر تجاری که هدفشان جلب منافع مادی است موسسین باید نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام کنند.

مدت زمان ثبت شرکت غیر تجاری چقدر است؟

در واقع نمی توان زمان دقیق و مشخصی برای ثبت شرکت در نظر گرفت زیرا که ثبت شرکت به عوامل بسیاری وابسته است و اگر ما بهترین حالت را در نظر بگیریم این یعنی مدارک شما کامل باشد و کارشناسان مدارک شما را در بهترین زمان خود بررسی  نمایند  و  نقصی در مدارک شما یا عنوان انتخابی شما برای شرکت وجود نداشته باشد مراحل کاری ثبت ثبت شرکت  بین  ۱۵ الی ۳۰ روز کاری  زمان خواهد برد و همانطور که گفته شد این امکان وجود دارد مراحل ثبت شرکت شما طولانی تر شود. 

نحوه محاسبه مالیات شرکت غیر تجاری

نحوه حساب مالیات موسسات غیر تجاری مختلف است. مؤسسات بايستی هر ساله دفاتر قانونی (دفتر روزنامه و دفتر كل) تهيه و نسبت به پلمپ آن اقدام  نموده و حساب‌ های خود را در آن درج نمايند.

از این رو در موسسه حقوقی ثبت ملل ما از شما دعوت می کنیم در صورتی که جزو آن دسته افرادی هستید که با نحوه ثبت شرکت و مراحل آن آشنایی لازم را ندارید و امکان دارد مسیر را اشتباه بروید،  ثبت شرکت غیر تجاری خود را به کارشناسان خبره ما واگذار نمایید برای اطلاعات بیشتر در این باره می توانید با ما توسط شماره  ۴۵۴۰۳-۰۲۱  در تماس باشید

⚖ موسسه ثبت ملل، تخصصی ترین مرکز ثبت شرکت، ثبت برند در ایران

مشاوره رایگان:     45403 021

این مطلب در تاریخ 28 فروردین 1400 توشته شد، و در تاریخ 14 شهریور 1401 ویرایش گردید.

موسسه ثبت ملل

ثبت ملل
مشاوره تلفنی با مشاورین
021-45403