شرایط، مدارک و قوانین تغییرات در ثبت شرکت سال ۱۴۰۱ | تغییرات شرکت کم هزینه و سریع

تفییرات ثبت شرکت ها

هر شرکتی پس از ثبت، می تواند تغییراتی را در اساسنامه و یا هر چیزی که مربوط به شرکت است ایجاد کند. منظور از تغییرات و تصمیمات شرکت ها، کلیه تغییرات و تصمیمات شرکت است که طی مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده یا در جلسات هیأت مدیره بنا به ضرورت هایی صورت می گیرد.

دیگر نوشته های مربوط به ثبت شرکت نوشته شده در 26 مرداد 1401

هر شرکتی پس از ثبت، می تواند تغییراتی را در اساسنامه و یا هر چیزی که مربوط به شرکت است ایجاد کند. منظور از تغییرات و تصمیمات شرکت ها، کلیه تغییرات و تصمیمات شرکت است که طی مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده یا در جلسات هیأت مدیره بنا به ضرورت هایی صورت می گیرد.

به موجب ماده ی ۲۰۰ قانون تجارت ثبت تغییرات ذیل در شرکت ها الزامی است:

  • تغییر اساسنامه
  • تمدید مدت شرکت، اضافه بر مدت مقرر
  • انحلال شرکت، حتی در مواردی که انحلال به واسطه ی انقضای مدت شرکت صورت گیرد
  • تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تبدیل شرکا یا خروج بعضی از آن ها از شرکت
  • تغییر اسم شرکت
  • در هر تقسیم راجع به مورد معین ماده ی ۵۸ قانون تجارت در ماده ی ۵۸ قانون تجارت در ماده ی نهم نظامنامه ی قانون تجارت،علاوه بر موارد بالا، تغییر مدیر یا مدیران شرکت هم افزوده شده است
    ثبت تغییرات شرکت ها مستلزم تنظیم و ارایه صورتجلسه متناسب با موضوع تغییرات و ارایه آن به مرجع ثبتی است. اداره ی کل شرکتها در صورت صحت صورتجلسه و رعایت کردن کلیه اصول و قواعد قانونی آن و مطابقت موارد آن با پرونده ی اصلی، آگهی تغییرات ثبتی را صادر نموده که در روزنامه رسمی و محلی اطلاع رسانی شود. در ذیل ضمن پرداختن به نحوه ی اعمال تغییرات در شرکت، به مراحل ثبت تغییرات شرکت می پردازیم

تغییرات شرکت

 برای هر شرکتی پیش می آید که پس از ثبت و آغاز به فعالیت بخواهید تغییراتی را در شرکت اعمال کند. این تغییرات می تواند شامل:

  • تغییر در آدرس شرکت
  • تغییرات در اساسنامه شرکت و یا در محتویات اساسنامه آن
  • تغییر در نام انتخابی شرکت
  • تغییر در میزان سرمایه شرکت که هم می تواند شامل افزایش سرمایه شرکت و هم کاهش سرمایه شرکت باشد.
  • تغییر در موضوع فعالیت شرکت
  • تغییر در قالب ثبت شرکت: به عنوان مثال شرکت را در قالب مسئولیت محدود ثبت کرده اید و پس از مدتی به دلیل محدودیت هایی که این قالب ثبتی دارد می خواهید آن را به شرکت سهامی خاص و یا هر چیز دیگری تغییر دهید
  • تغییر در مدت زمان فعالیت شرکت و یا تمدید آن یعنی زمانی که اعتبار مجوز شرکت در حال اتمام است به تمدید آن باید بپردازید و یا اینکه می خواهید شرکت را منحل کنید و زمان اعتبار آن را کاهش دهید
  • تغییر در اعضای هیئت مدیره

برای انجام چنین کاری در مرحله اول شما نیازمند برگزاری جلسات مجمع عمومی عادی، فوق العاده و یا هیئت مدیره بنا به نوع تغییراتی که می خواهید انجام دهید هستید تا بوسیله آن بتوانید صورتجلسه ای کاملا رسمی و قانونی را که به امضای همه شرکا رسیده است به مراکز ثبتی ارائه کرده و مابقی مراحل را پیگیری نمایید. اداره ثبت شرکت ها نیز در صورت بررسی و تایید صحت صورت جلسه ارسالی و طی مراحل اداری آگهی تغییراتی صادر کرده و به درخواست شما رسیدگی می کند.

در ادامه مطلب شما را با انواع تغییرات و هم چنین انواع مجامع لازم جهت انجام هر نوع تغیر و روال ثبت درخواست آشنا خواهیم کرد.

 ثبت تغییرات شرکت چیست ؟

 آیا می توان در یک شرکت، هم زمان چند تغییر در ارتباط با موارد مختلف انجام داد؟ اساسا کار ثبت تغییرات شرکت چگونه است؟ و در چه مدت زمانی این پروسه به اتمام می رسد، هم چنین کدام یک از سازمان های مشاوره ای می توانند این موارد را برای شما انجام دهند. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی از روند کلی تغییرات شرکت، به دست بیاورید.

کار تغییرات شرکت در حالت کلی در دو مجمع قابل حل و فصل است. اولین مجمع عمومی عادی است که نظارت بر تغییرات ساده شرکت را بر عهده دارد و دومی مجمع عمومی فوق العاده که کار تغییرات اساسی شرکت که در اساسنامه آن به ثبت رسیده را انجام می دهد.

افرادی که رویاهای بزرگی در سر دارند، به خوبی می دانند برای کسب مراتب بالاتر در عرصه کار به تغییرات نیاز خواهد بود. در صورتی که افرادی که از تغییر هراس دارند، همواره به وضعیت حال حاضرشان قانع هستند که این مسئله می تواند زمینه ساز یک شکست بزرگ در آینده باشد.

آگهی تغییرات شرکت

 به عنوان مثال

در شرکت های سهامی خاص پس از اتخاذ تصمیم برای افزایش سرمایه از طریق انتشار سهام جدید باید مراتب از طریق نشر آگهی در روزنامه ی کثیرالانتشاری که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد به اطلاع صاحبان سهام برسد. در این آگهی باید اطلاعات مبلغ افزایش سرمایه و مبلغ اسمی سهام جدید و حسب مورد، مبلغ اضافه ارزش سهم و تعداد سهامی که هر صاحب سهم به نسبت سهام خود حق تقدم در خرید آن ها را دارد، مهلت پذیره نویسی و نحوه ی پرداخت ذکر شود. در صورتیکه برای سهام جدید شرایط خاصی تعیین شده باشد چگونگی این شرایط در آگهی قید خواهد شد.

در هر زمانی که تصمیماتی به تمدید مدت شرکت زاید بر مدت مقرر و یا انحلال شرکت قبلی از مدت معینه یا تغییر در کیفیت تفریغ حساب یا تغییر اسم شرکت یا تبدیل دیگر در اساسنامه یا تبدیل و یا خروج بعضی از شرکا ضامن از شرکت اتخاذ شود و همچنین موقعی که مدیر یا مدیران شرکت عوض شوند … مقررات راجع به ثبت و انتشار باید در مورد تغییرات حاصله رعایت شود. هم چنین زمانیکه که به واسطه ی ضررهای وارده نصف سرمایه ی شرکت سهامی از بین برود به همان ترتیب باید ثبت و آگهی شود.

مدارک لازم جهت ثبت تغییرات شرکت

برای ایجاد ثبت تغییرات شرکت ابتدا باید تمامی اعضا با تغییرات موافقت داشته باشند تا بتوان برای ثبت تغییرات اقدام نمود. این مدارک عبارتند از:

  • تشکیل جلسه و تنظیم صورتجلسه تغییرات با توجه به نوع تغییرات ( مجمع عمومی عادی، یا عادی به طور فوق العاده یا هیئت مدیره )
  • مدارک شناسایی اعضا و سهامداران شرکت ( فقط کپی کفایت می کند و نیاز به برابر اصل کردن یا گواهی عدم سوپیشینه نمی باشد )
  • اساسنامه شرکت
  • روزنامه رسمی تاسیس یا آخرین تغییرات شرکت

اگر بعد از ثبت شرکت و انجام فعالیت شرکت شما به دلایل مختلف دچار تغییرات شد باید این تغییرات را به سازمان اداره امور ثبت شرکت ها اعلام کنید و مسئولین مربوطه را در جریان این تغییرات و امور آن و خدمات جدید قرار دهید.

ثبت تغییرات شرکت می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد و هم می تواند تغییرات متفاوتی باشد که به چند مورد آن اشاره می‌کنیم.

صورتجلسه تغییرات شرکت

فرآیند تغییرات شرکت، درواقع تصمیماتی برای تغییر در اعضا یا ساختار شرکت یا سرمایه و نام و ... روی می دهد و این تصمیمات باید طی یک جلسه که نوع جلسات هم متفاوت می باشد تنظیم شوند.

پس: آگاهی از اینکه کدام تغییرات نیاز به چه مجمع و جلسه ای و چه صورتجلسه دارد و یا تغییرات خاص نیاز به چند صورتجلسه دارد هم در انجام توسط خودتان ضرروی است و هم در صورتی که می خواهید به موسسات ثبتی واگذار کنید.

ثبت صورتجلسات

سه نوع صورتجلسه داریم که در بالا به آن اشاره کردیم، این سه نوع عبارتند از:

  • ثبت تغییرات شرکت از طریق ثبت صورتجلسات هیئت مدیره
  • ثبت تغییرات شرکت از طریق ثبت صورتجلسات مجمع عمومی عادی
  • ثبت تغییرات شرکت از طریق تشکیل ثبت صورتجلسات مجمع عمومی فوق العاده

انواع مجامع و هدف آن ها

1.       مجمع عمومی عادی

در انواع تصمیماتی که برای ثبت تغییرات شرکتها وجود دارد، کاربرد مجمع عمومی عادی در مقایسه با مجامع عمومی دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است که این مجمع عمومی طبق اساسنامه سالیانه یکبار تشکیل می شود و زمان برگزاری آن حتما باید در اساسنامه به دلیل حضور یافتن سهامداران قید شود.

در واقع منظور از مجمع عمومی عادی شرکت این می باشد که تصمیمات کلی که توسط مدیران گرفته می شود و روش انجام امور به اطلاع و تصویب شرکا رسد باید مجمع عمومی عادی تشکیل شود در این مجمع سهامداران فرصت این را به دست می آورند تا نظرات خود را اعلام کنند.

وظایف مجمع عمومی عادی به شرح زیر است:

  1. انتخاب هیئت مدیره یکی از وظایف مهم مجمع عمومی عادی می باشد
  2. با توجه به اساسنامه به همان تعداد باید از طرف مجمع عمومی بازرس انتخاب شود که وظیفه ی این بازرسان نظارت به عملیات هیئت مدیره بوده و وسیله ای برای انتقال اطلاعات به صاحبان سهام خواهد بود.
  3. هر شرکتی موظف است که بداند سالیانه میزان سود و زیان آن چقدر است بنابراین بطور دقیق این اطلاعات را هیئت مدیره ارائه می دهد که تصویب ترازنامه بر عهده مجمع عمومی خواهد بود.
  4. تقسیم منافع بطور مساوی بر عهده مجمع عمومی می باشد.
  5. قبول و یا رد پیشنهادهایی که توسط هیئت مدیره، بازرسان و یا یکی از سهامداران ارائه می شود.
  6. تعیین کردن روزنامه کثیرالانتشار که کلیه ی اطلاعیه شرکت ها و آگهی ها تا سال آتی که مجمع عمومی تشکیل می شود.

 

2.       مجمع عمومی فوق العاده

هنگام تشکیل مجمع عمومی فوق العاده باید دارندگان بیش از نصف سهامی که دارای حق رای می باشند در جلسه حاضر شوند و زمانی با تغییرات موافقت خواهد شد که اکثریت دو سوم آراء نظری یکسان داشته باشند. ( البته اساسنامه شرکت شما باید مشاهده شود و در غیاب سهامداران باید اصول درج آگهی دعوت در روزنامه کثیرالانتشار رعایت گردد )

وظایف مجمع عمومی فوق العاده به شرح زیر است:

  1. وارد شدن شریک و یا شرکا جدید به شرکت
  2. تنظیم اساسنامه و تغییر در مفاد اساسنامه مانند تغییر در نام شرکت، موضوع شرکت و غیره.
  3. انحلال شرکت
  4. افزایش و کاهش سرمایه شرکت
  5. تعیین بازرسان و تغییر در تعداد مدیران و میزان خدمت آن ها
  6. ایجاد سهام ممتازه
  7. موافقت با صدور اوراق قرضه

3.       مجمع هیات مدیره

همان طور که می دانید افرادی که در شرکتی سهام دار هستند در واقع عضو هیات مدیره شرکت به حساب می آیند. هیات مدیره می تواند با تصمیم گیری و رضایت از بین خود اشخاصی را به عنوان رئیس، نائب رئیس و غیره انتخاب و منصوب نماید. انتخاب ریاست هیات مدیره حداقل به مدت دو سال و با رضایت افراد می تواند به مدت نامحدود انجام شود. هیات مدیره می توانند با برگزاری جلسات و ارائه صورتجلسه به تغییراتی در شرکت دست بزنند که در ادامه با  برخی اهداف مجامع هیات مدیره آشنا می شوید.

 وظایف مجمع هیات مدیره به شرح زیر است:

  • بررسی میزان درآمدها و قروض شرکت به صورت هر شش ماه یکبار و ارائه به بازرس و یا بازرسین شرکت
  • تصمیم گیری در رابطه با معاملات شرکت و ارائه به هیات مدیره جهت اتخاذ تصمیم
  • انتخاب مدیران داخلی شرکت پس از تشکیل یافتن هیات مدیره
صورتجلسه تغییرات ثبت شرکت ها

ثبت صورتجلسه تغییرات

برای ثبت صورتجلسه تغییرات و موسسات غیر تجاری باید ابتدا فرم مربوطه را در سامانه اینترنتی  http://irsherkat.ssaa.ir  تکمیل نمایید. اگر قصد دارید ثبت تغییرات را بصورت اینترنتی در سایت مربوطه انجام دهید باید مراحل زیر را بصورت گام به گام طی نمایید.

  1. ابتدا اطلاعات شرکتی همچون شماره ثبت، شناسه ملی شرکت و نوع شرکت خود را وارد کنید.
  2. در مرحله ی دوم باید اطلاعاتی همچون تکمیل نوع صورتجلسه خود، که به یکی از شیوه های مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی سالیانه، مجمع عمومی فوق العاده و ... است، تکمیل مشخصات شخصی متقاضی، تعیین وکیل و یا نبودن متقاضی، تاریخ برگزاری جلسه پس از تکمیل آن باید بر روی فیلد پذیرش موقت را انتخاب کرده سپس به شما شماره 19 رقمی داده می شود.
  3. در مرحله سوم باید نوع تصمیم جلسه را تعیین نموده و سپس گزینه افزودن تصمیم جلسه را انتخاب نمایید.
  4. در مرحله چهارم اگر شما قصد تغییر نام دارید باید حداکثر 5 نام را به ترتیب الویت در فیلد درخواستی مشخص کنید.
  5. در مرحله پنجم باید ذکر اسامی اعضای حاضر در جلسه به همراه سمت آن ها، وارد نمودن شماره ملی متقاضی و اگر غیر ایرانی باشد وارد نمودن شماره گذرنامه، وارد کردن اطلاعات شخصی، اگر شخص حقوقی باشد وارد کردن اطلاعات شماره ثبت، نام شخص شناسه ملی انجام شود.
  6. در مرحله ی ششم باید سمت اشخاص حاضر در جلسه، تعیین شود.
  7. در مرحله ی هفتم باید ارتباط اشخاص جلسه ( وکیل سهامدار بودن و یا نماینده سهامدار بودن) را تعیین نمایید.
  8. در مرحله ی هشتم متقاضی با توجه به نوع صورتجلسه و تصمیمات گرفته شده باید مدارک را در این قسمت بارگزاری نمایند.
  9. در مرحله ی نهم باید متن صورتجلسه را آماده نموده و گزینه ی پذیرش نهایی را انتخاب کنید.
  10. در مرحله دهم که آخرین مرحله است باید متقاضی نسخه اصلی صورتجلسه و ضمائم آن را حداکثر به مدت سه روز کاری به آدرس تعیین شده ارسال نمایند.

ثبت آگهی تغییرات شرکت

مهمترین نکات ثبت آگهی تغییرات شرکت عبارتند از:

  •        زمانی که بازرسین و هیئت مدیره صورتجلسه را امضا نمایند یعنی قبولی خود را با آن تغییرات تایید کنند یا با نامه ای جداگانه تاییدیه خود را اعلام نمایند در اینصورت این برگه ها باید ضمیمه صورتجلسه شده و به اداره ثبت شرکت ها تحویل داده شود.
  •         هنگام تشکیل جلسه به مدت یک ماه زمان دارید تا صورتجلسه را به اداره ثبت شرکت ها تحویل دهید.
  •         اگر مدیرعامل و رئیس هیات مدیره یک نفر باشد ولی این امر در اساسنامه ذکر نشده باشد طبق ماده 124 لایحه ی اصلاحی قانون تجارت باید 3/2 اعضای مجمع آن را به تصویب رسانند.
  •         بطور کلی صورتجلسه باید در چند نسخه تهیه شده و به امضای هیئت رئیسه جلسه برسد و در پایان، یک نسخه از آن به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.
  •         هنگام تنظیم صورتجلسه باید توجه نمایید که مطالب را روی سربرگ شخصیت حقوقی نوشته سپس اشخاص ذی سمت آن را امضا و مهر کنند سپس آن را ارسال کنید.

انواع تغییرات شرکت

عوض کردن نام شرکت

تغییر نام یکی از انواع تغییرات شرکت است. افرادی که تمایل دارند چنین اقدامی انجام دهند، باید در ابتدا جلسه ای با حضور اعضا تشکیل دهند و در این مورد صحبت کنند. در ادامه باید صورتجلسه ای تنظیم شود و به امضای افراد حاضر برسد. پس از اینکه صورتجلسه به امضای مجمع عمومی رسید، باید مدارک لازم به منظور تغییر نام شرکت به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.

لازم به ذکر است در تغییر نام شرکت باید عنوان تضامنی، نسبی و مسئولیت محدود شرکت آورده شود. ضمن اینکه اعضای شرکت های تضامنی و نسبی باید به ذکر نام یکی از اعضا در کنار عنوان شرکت نیز توجه داشته باشند.

عوض کردن زمینه فعالیت شرکت

هر شرکتی با توجه به یک هدف خاص برپا شده است. اما می توان بنا بر صلاحدید اعضای شرکت این هدف را تغییر داد و زمینه فعالیت تازه تری برای آن در نظر گرفت. افرادی که تمایل دارند تا حوزه فعالیتی شرکتشان را تغییر دهند و یا بخشی از آن را حذف کنند، باید پیش از هرچیزی مجمع عمومی تشکیل دهند تا اعضا در مورد این مسئله اظهار نظر کنند و در ادامه به یک نتیجه واحد برسند. در صورتی که اعضا با یکدیگر هم نظر باشند، باید صورتجلسه ای تنظیم شود که در آن سهم تمامی سهامداران ذکر شود. این صورتجلسه در ادامه به امضای اعضا خواهد رسید.

تغییر دادن محل شرکت

برای اینکه بتوان آدرس شرکت را تغییر داد، باید مجمع عمومی نظر قطعی را اعلام کنند. البته لازم به ذکر است که بر طبق قانون هیئت مدیره شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود به عنوان مسئول نهایی جابه جایی شرکت اعلام شده است. بدین ترتیب هیئت مدیره می تواند هر محلی را که مناسب می داند، به عنوان محل جدید شرکت انتخاب نماید.

شرکت های سهامی که قصد تغییر محل شرکت را داشته باشند، باید جلسه  مجمع عمومی تشکیل دهند و در صورت رضایت هیئت رئیسه، صورتجلسه ای را به امضای تمامی اعضا برسانند.

تغییر در سرمایه و سهام

تغییر دادن سرمایه و سهام شرکت از دیگر انواع تغییرات شرکت به حساب می آید که بدین منظور باید باز هم از هیئت رئیسه کمک گرفته شود. چنانچه شرکتی تمایل داشته باشد تا سهام و سرمایه خود را افزایش دهد، باید جلسه ای با حضور هیئت مدیره تشکیل دهد تا در این زمینه تصمیم گیری لازم اتخاذ شود. در صورتی که توجیهی منطقی برای افزایش سهام وجود داشته باشد، هیئت مدیره گزارشی مالی از آغاز سال را درخواست خواهد کرد. پس از ارائه گزارش، بازرسان در مورد گزارش تحقیق و بررسی خواهند کرد و نظرات خود را به هیئت مدیره انتقال می دهند.

در صورتی که شرکت مزبور سهامی خاص باشد، باید پس از توافق هیئت رئیسه آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار نشر پیدا کند. بر طبق این آگهی سهام جدید شرکت به فروش خواهد رسید. اما در صورتی که شرکت مورد نظر از دسته سهامی عام باشد، باید به منظور فروش سهام آگهی در روزنامه های معتبر به چاپ برسد و در ادامه از سهامداران بی نام خواسته شود تا در بازه زمانی مشخص به منظور اخذ گواهینامه حق خرید سهام اقدام نمایند.

تغییر اعضا

افزایش یا کاهش مدیران یک شرکت از رایج ترین تغییرات به حساب می آید. پیگیری این تغییر بسیار ساده است. فقط کافیست تا جلسه ای با حضور هیئت مدیره تشکیل شود و اعضا در مورد افزایش یا کاهش مدیران تصمیم گیری های لازم را انجام دهند.

عوض کردن تابعیت شرکت

در زیرمجموعه های تغییرات شرکت ها، تغییر تابعیت شرکت نیز به چشم می خورد. بر طبق قانون شرکت ها به عنوان یک شخصیت حقوقی شناخته می شوند. به همین جهت باید تابعیتی برای آنها در نظر گرفته شود.  لازم به ذکر است که چنین اختیاری به شرکت های سهامی داده نشده است و مجمع عمومی هیچ گونه اختیاری در این زمینه ندارند. اما در مقابل شرکت های مسئولیت محدود می توانند ضمن تشکیل جلسه ای با حضور شرکا درباره تغییر تابعیت شرکت به یک نتیجه واحد برسند.

مدارک ثبت تغییرات شرکت

مدارک جهت ثبت تغییرات شرکت

  1. کپی برابر اصل مدارک شناسایی تمام شرکای جدید.
  2. اصل مدارک شناسایی افرادی که خارج می شوند و حضور اشخاص خروجی در دفاتر اداره ثبت شرکتها جهت امضاء.
  3. لیست شرکا با میزان سهامشان.
  4. کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت و هیأت مدیره.
  5. کپی اساسنامه شرکت.
  6. حضور تمامی شرکا و مدیر در صورت انحلال شرکت.

 

بر اساس دستورالعمل های جدید جهت ثبت و تغییرات شرکت ها:


  • طبق بخشنامه ی ۹۱/۷/۲- ۱۲۰۲۶۶/۹۱ ایجاد و تغییرات نهادهای پولی و اعتباری برای تاسیس و تغییرات نیازمند اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشند.
  • طبق بخشنامه ی ۹۰/۱۰/۲۶-۱۹۲۹۳۸ /۹۰ موسساتی که بدون مجوز از بانک مرکزی فعالیت داشته اند، برای تغییرات و انحلال آن ها نیازی به اخذ مجوز نمی باشد اما موسساتی که برای تاسیس اقدام به اخذ مجوز از بانک نموده اند کماکان با مجوز از بانک یادشده به عمل خواهد آمد.
  • طبق بخشنامه ی ۹۰/۱۰/۱۹-۱۸۹۷۵۱/۹۰ ارائه ی گواهی عدم سوپیشینه ی کیفری برای مدیران(مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره)و بازرسین شرکت های تجاری در مرحله ی تاسیس ضروری و به هنگام تغییرات،اظهار و تایید عدم سوپیشینه ی کیفری مدیران و بازرسین در ذیل صورتجلسه ی مجامع عمومی و عادی (سالیانه و یا فوق العاده)کفایت می نماید.
  • طبق بخشنامه ی ۹۰/۳/۲-۳۹۸۵۲/۹۰ برای تاسیس و تغییرات نهادهای پولی و اعتباری از قبیل بانک ها،موسسات اعتباری،تعاونی های اعتباری،صندوق های قرض الحسنه،صرافی ها و شرکت های واسپاری(لیزینگ)نیاز به اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشد.

مراحل ثبت تغییرات شرکت

 برای هر تغییری که در شرکت قرار است اتفاق بیفتد، بایستی یک صورتجلسه تنظیم شود و این صورتجلسه مورد امضای تک تک اعضای هیئت مدیره سازمان قرار گیرد. معمولا شرکت هایی که می خواهند تغییرات اساسی هم چون آدرس شرکت، اسم شرکت و حتی موضوع فعالیت شرکت را تغییر دهند باید از روش مجمع عمومی فوق العاده استفاده کنند.

هم چنین سازمان هایی که از ارگان های مختلف دولتی مجوزهایی برای فعالیت خود کسب کرده اند بایستی از این سازمان ها مجوز تغییرات شرکت را داشته باشند. پس از طی این مراحل باید صورتجلسه به همراه دیگر مدارک شرکت، به آدرس ثبت شرکت ها ارسال شود تا در مورد این روند تغییرات در مجمع آن سازمان تصمیم گیری به عمل بیاید.

نکته مهمی که در قبال تنظیمات صورتجلسه مربوط به روند تغییرات شرکت، حائز اهمیت است، این می باشد که هر یک از موضوع فعالیت هایی که قرار است تغییر داشته باشد از ارگان دولتی مربوط به آن، مجوز کسب کند.

قبل از این که بخواهیم متن صورتجلسه را به سازمان ثبت شرکت ها ارسال کنیم بایستی به آدرس سایت این شرکت برویم و متن مورد نظر را تایپ کنیم. ارسال این صورتجلسه به آدرس پستی سازمان تنها برای رویت کامل مجوز و امضاهای اعضای هیئت مدیره است.

به طور کامل، شرکت ها برای ثبت تغییرات می بایست اقدامات ذیل را انجام دهند:

  •         تنظیم صورتجلسه و امضا ذیل تمام اوراق توسط شرکا
  •         مراجعه به سامانه ی اداره ی  ثبت شرکت ها به نشانی  http://irsherkat.ssaa.ir
  •         بارگذاری مدارک و درج اطلاعات خواسته شده در سامانه ی فوق
  •         ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت شرکتها
  •          مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و پرداخت هزینه های قانونی مقرر جهت اخذ آگهی تغییرات
  •         پرداخت هزینه روزنامه رسمی
  •         صدور آگهی

در ادامه به مراحل ثبت چند نمونه از متداول ترین تغییرات شرکت می پردازیم.

 مراحل ثبت  تغییر نام شرکت سهامی خاص:
  • تشکیل مجمع عمومی فوق العاده
  • تنظیم صورتجلسه و امضای هیأت رئیسه.
  • انجام تشریفات دعوت مطابق اساسنامه شرکت و قانون تجارت.
  • تحویل اصل صورتجلسه و لیست سهامداران حاضر در جلسه که به امضای آنها رسیده به اداره ثبت شرکتها.
  • پرداخت حق الثبت جهت تغییر نام و تحویل فیش به اداره ثبت شرکتها.
  • تحویل اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکت ها.
  • تأیید نام انتخابی توسط مسؤل تعیین نام اداره ثبت شرکت ها بعد از تحویل مدارک.
 مراحل تغییر نام شرکت با مسؤلیت محدود:
  • تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  • تنظیم صورتجلسه و امضای کلیه شرکا با قید نمودن میزان سهام خود در شرکت.
  • انتخاب و عنوان نمودن نام اعضای هیأت نظار در صورت جلسه در صورتی که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد.
  • امضای صورتجلسه توسط هیأت نظار.
  • مراجعه ی یکی از شرکا یا وکیل شرکت به واحد تعیین نام اداره بعد از یک ماه.
  • ثبت آگهی بعد از تعیین نام و اخذ موافقت مسؤل مربوطه.
  مراحل تغییر آدرس شرکت با مسوولیت محدود:

در تغییر آدرس شرکت با مسوولیت محدود،مجمع عمومی جلسه ای را تشکیل داده و صورتجلسه ی مربوط به موضوع را تهیه می نماید که تمامی اعضای شرکت ( شرکا) با قید کردن مقدار سهام خود باید آن را به امضاء برسانند.
در صورتی که تعداد شرکا زیاد باشد مطابق با ماده ۱۰۹ قانون تجارت، هیأت نظار انتخاب شده و اسامی اعضای هیأت نظارت در صورتجلسه تهیه شده درج می گردد و آنها باید صورتجلسه را امضا کنند. این صورتجلسه باید حداکثر یکماه بعد از تاریخی که مجمع تشکیل شده به وسیله اعضای شرکت یا وکیل رسمی آن به اداره ثبت شرکتها تحویل داده شود و ثبت گردد.

هر وقت اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه ی آن به هیأت مدیره داده شده بود، هیأت مدیره باید صورتجلسه ای در ارتباط با ثبت تغییر محل تهیه نمایند و اگر تغییر محل از یک شهرستان به شهرستان دیگر صورت بگیرد پرونده شرکت مربوطه مطابق بادرخواست هیأت مدیره تهیه و تنظیم و تصویب صورتجلسه به شهرستان مربوطه ارسال می شود.

مراحل تغییر آدرس شرکت سهامی

تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه که به امضای هیات رئیسه رسیده باشد.رعایت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت.قابل ذکر است هر گاه اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه به هیات مدیره شرکت تفویض شده باشد،هیات مدیره با تنظیم صورت جلسه نسبت به ثبت تغییر محل شرکت اقدام می کند.چنانچه تغییر محل شرکت از یک شهرستان به شهرستان دیگر باشد،باید پرونده شرکت به شهرستان مربوطه با درخواست هیات مدیره با تصویب و تنظیم صورت جلسه ارسال شود.

مراحل تغییر موضوع شرکت سهامی خاص
  •  تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  •  تنظیم یک صورتجلسه و امضای آن به وسیله اعضای هیأت رئیسه.
  • دریافت مجوز در صورت نیاز و با توجه به تشخیص کارشناس.
  •  تهیه ی لیست سهامداران که در جلسه حضور داشتند و امضای آنها.
  •  تحویل اصل صورتجلسه ، لیست سهامداران حاضر در جلسه، اصل روزنامه آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکتها.
 مراحل تغییر موضوع شرکت با مسولیت محدود
  •  تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  • تنظیم صورتجلسه و امضای آن توسط شرکا همگی با قید کردن میزان سهامشان در شرکت.
  • دریافت پاسخ استعلام در مهلت مقرر.
  • تحویل پاسخ استعلام و صورتجلسه به اداره ثبت.
  • امضای دفاتر ثبت بعد از تحویل مدارک توسط متقاضی.
  • مراجعه به اداره ثبت شرکتها در صورت نیاز به اخذ مجوز از مراجع در رابطه با موضوع  شرکت.
  • تحویل استعلام مربوط به مرجع ذی صلاح.
نقل و انتقال شرکت
  •  حضور در جلسه و امضای صورتجلسه.
  • عدم نیاز به گواهی مالیات در مورد شرکتهای با مسؤلیت محدود ( اگر نقل و انتقال سهم بین خودشان صورت گیرد)
  • عدم ثبت آگهی در مورد ثبت تغییرات شرکت نقل و انتقال سهام در صورت نداشتن گواهی مالیاتی.
  • گواهی نتقل و انتقال ( گرفتن مفاصا) از اداره دارایی در صورت تغییرات نقل و انتقال در شرکت سهامی.
  • پرداخت مالیات ۴ درصد نقل و انتقال در مورد سهام با نام و بی نام.

 

 جهت دریافت مشاوره تخصصی و رایگان برای تغییرات شرکت سریع و کم هزینه با قوانین سال ۱۴۰۱ با ثبت ملل به شماره 45403 021 تماس بگیرید.

موسسه ثبت ملل

ثبت ملل
مشاوره تلفنی با مشاورین
021-45403