تغییر هیئت مدیره شرکت | صورت جلسه تغییر اعضا | ثبت تغییرات اعضای شرکت

تغییر هیئت مدیره شرکت یکی از مواردی است که لازم است برای ایجاد آن یک جلسه مجمع عمومی فوقالعاده تشکیل شده و در طی آن با حضور اکثریت و یا تمامی سهامداران شرکت مورد نظر موضوع مورد نظر مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمات لازم اتخاذ گردد.
تغییر هیئت مدیره شرکت موضوع مورد بحث ما در این مقاله می باشد در صورتی که می خواهید در مورد موضوع تغییر هیئت مدیره شرکت اطلاعات مناسبی را کسب کنید می توانید موضوعات ارائه شده در این مقاله را تا انتها با دقت مطالعه کرده و همچنین با کارشناسان موسسه حقوقی ثبت ملل ارتباط برقرار کرده و اطلاعات لازم را دریافت کنید.
مراحل تغییر هیئت مدیره شرکت
هرگاه شرکتی تصمیم به ایجاد یک سری تغییرات در اعضای هیئت مدیره خود بگیرد برای این کار لازم است تا صورتجلسه مقرر و تنظیم شده به صورت رسمی به ثبت برسد. البته باید به این نکته نیز توجه کنیم که با ایجاد هر نوع تغییر هیئت مدیره شرکت ماده های اساسنامه شرکت مورد نظر نیز دچار تغییر شده و حتماً باید صورت جلسه مجمع فوق العاده برای اصلاح ماده اساسنامه و همچنین اعمال تغییرات مورد نظر انجام گردد. برای تغییر اعضای هیئت مدیره شرکت اعضای جدید این امکان را خواهند داشت تا از خارج از شورا و یا از میان سهامداران انتخاب گردد. اگر شرکای شرکت مورد نظر و یا سهامداران بنا به هر دلیلی تصمیم داشته باشند تا اعضای هیئت مدیره شرکت را افزایش داده و یا از تعداد آن بکاهند این موضوع در طی یک مجمع عمومی فوقالعاده مطرح شده و با اکثریت تعداد سهامداران و شرکا مورد تصمیم گیری قرار گرفته و صورت می پذیرد.
تعیین سمت برای مدیران در یک شرکت سهامی خاص
در موضوع تغییر هیئت مدیره شرکت سمت های اعلام شده در قانون تجارت برای یک شرکت سهامی خاص عبارتند از مدیر عامل، نایب رئیس، هیئت مدیره، رئیس هیئت مدیره و همچنین اعضای هیئت مدیره و در عین حال سهامدار است. فرایند تغییر هیئت مدیره شرکت لازم است تا ۳ سمت مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت و همچنین نایب رئیس هیئت مدیره شرکت تحت عنوان اشخاص حقیقی و یا حقوقی معرفی شده و همچنین سمت اعضای هیئت مدیره می تواند به هر تعداد از اشخاص حقیقی و یا حقوقی اطلاق گردد در صورتی که در یک شرکت نیاز باشد تا رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل یک فرد منصوب گردد مطابق با لایحه اصلاحی قانون اساسی و ماده ۱۲۴ باید این موضوع در مجمع عمومی عادی و یا به صورت فوق العاده مطرح شده و به تصویب و تایید اعضای حاضر در مجمع برسد همچنین صورتجلسه مربوطه نیز باید به تایید سمت مدیران که در شرکت مورد نظر مشغول به فعالیت هستند برسد.
پیشنهاد مطالعه:
آیا از هزینه ثبت شرکت در سال 99 خبر دارید؟
نکات کلیدی و مهم در تغییر هیئت مدیره شرکت
در فرآیند تغییر هیئت مدیره شرکت باید به یک سری نکات کلیدی و مهم توجه کنیم که در زیر به لیست مهمترین آنها اشاره نموده ایم:
• در صورتی که دستور جلسه تغییر هیئت مدیره شرکت از نمونه صورتجلسه مجمع عمومی انتخاب هیئت مدیره و همچنین بازرسی می باشد مورد استفاده قرار گرفته و در دستور جلسه موارد مورد نیاز قید گردد.
• وجود این امر ضروری می باشد که کلیه صورتجلسات به امضای اشخاص دارای سمت در شرکت مورد نظر رسیده و امضای آنها نیز بر روی صورتجلسات قید شده به صورت مکتوب و رسمی تهیه گردد.
• زمان لازم برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه در ۴ ماه ابتدایی سال مالی شرکت مورد نظر بوده و چنانچه بنا به هر دلیلی امکان برگزاری مجمع عادی سالیانه در زمان مذکور وجود نداشته باشد باید یک مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده در زمان مورد نظر برگزار گردد.
• در صورتیکه این امکان در نظر گرفته شود که رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل یک فرد باشد و این امر در اساسنامه شرکت مورد نظر مقرر گردد باید طبق لایحه اصلاح قانون تجارت و ماده ۱۲۴ این موضوع به تصویب اعضای مجمع رسیده و فرایند تغییر هیئت مدیره شرکت به ثبت برسد.
• یکی دیگر از موارد مهم در موضوع تغییر هیئت مدیره شرکت صورت جلسه جلسات مورد نظر می باشد که باید در سه نسخه تنظیم و کلیه صفحات نیز به امضای اعضای هیئت مدیره رسیده و یک نسخه از آن ظرف مدت ۳ روز تحویل اداره پست شده و با بارکد پستی در سیستم ثبت در گردد.
• در موضوع تغییر هیئت مدیره شرکت در صورتی که مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شود اصل روزنامه حاوی آگهی نیز به همراه صورتجلسه تحویل اداره پست می گردد تا به سازمان مورد نظر تسلیم گردد. همچنین لازم است تا نام سهامداران حاضر در مجموع تعداد سهم هر یک از این سهامداران در یک لیست نوشته شده و به امضای آنها برسد. همچنین اعضای هیئت رئیسه مجمع نیز صحت آنها را تایید نموده و به همراه صورتجلسه تحویل پست و سازمان مربوطه گردد.
پیشنهاد مطالعه
مراحل ثبت شرکت در سال 99 چگونه است؟
تغییر هیئت مدیره شرکت برای شرکت سهامی خاص
در صورتی که موضوع تغییر هیئت مدیره شرکت سهامی خاص مد نظر قرار گرفته باشد. تغییر در تعداد مدیران و همچنین مدت خدمت هر یک از آنها توسط مجمع عمومی فوق العاده مورد صلاحیت و ارزیابی قرار می گیرد. با توجه به این موضوع برای ایجاد تغییر هیئت مدیره شرکت در ترکیب اعضای هیئت مدیره در شرکت سهامی خاص کلیه و یا اکثر سهامداران شرکت موردنظر باید یک مجمع عمومی عادی را به صورت فوقالعاده تشکیل نمایند برای آنکه مجمع عمومی فوق العاده به رسمیت شناخته شود باید بیش از نصب، افرادی که دارای سهام شرکت مورد نظر هستند و دارای حق رای می باشند در جلسه حضور پیدا کند در صورتی که در اولین جلسه این حد نصاب ایجاد نشد در جلسه دوم دارندگان سهام شرکت مورد نظر برای تغییر هیئت مدیره شرکت باید با بیش از یک سوم سهامی که حق رای دارند در جلسه حضور پیدا کرده تا جلسه مورد نظر به رسمیت شناخته شود.
در صورتی که جلسه دوم نیز به حد نصاب قانونی نرسیده و مقدار مورد نیاز برای به رسمیت شناخته شدن جلسه برای تغییر هیئت مدیره شرکت تامین گردد. در این صورت موضوع منتفی بوده و بر خلاف مجمع عمومی موسس می شود که سهامداران شرکت علاقهای به این موضوع نداشته و موقتاً این موضوع مسکوت باقی می ماند. در مجمع عمومی موسس معمولاً یک جلسه سوم پیش بینی شده و مورد مجمع عمومی عادی قرار می گیرد که در آن در طی جلسه دوم با حضور هر تعداد از صاحبان سهام می توان تصمیم گیری برای تغییر هیئت مدیره شرکت ایجاد خواهد شد. در حالت کلی از به حد نصاب رسیدن به تصمیم گیری در مورد تغییر هیئت مدیره در مورد در جمع مورد نظر ایجاد شده و با اکثریت آرا چیزی در حدود دو سوم از اعضای حاضر در جلسه اعتبار پیدا می کند. همچنین لازم است اضافه کنیم جلسه با حضور اکثریت شورا و سهامداران تشکیل شده و تشریفات لازم برای دعوت و وفق اساسنامه شرکت با قانون تجارت و ارائه مستندات الزامی می باشد.
لینک کوتاه مطلب: