ثبت برند در کشور ترکیه به چه شکل است؟

ثبت برند در ترکیه

کشور ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی‌ و دسترسی به دریای سیاه، دریای مدیترانه، آسیا و اروپا، دارای اهمیت تجاری و اقتصادی است و در سال‌های گذشته پیشرفت قابل توجهی در حوزه صنعت، کشاوری و گردشگری داشته است. به دلیل توسعه اقتصادی و نزدیکی این کشور به ایران، هر ساله بسیاری از سرمایه‌گذاران ایرانی را به خود جذب می‌کند. در این مقاله به بررسی شرایط ثبت برند در ترکیه و مقررات مربوطه می‌پردازیم.

دلایل محبوبیت ثبت علامت تجاری در ترکیه در بین ایرانی ها

از ویژگی هایی که کشور ترکیه را به یکی از مهمترین مقاصد تجاری تبدیل کرده است می توان به موقعیت جغرافیایی این کشور اشاره کرد.  همانطور که می دانید کشور ترکیه دارای مرز مشترک با ایران است و دارای فرهنگ و آداب و رسوم مشترک با کشورمان می باشد و به دلایل مختلف، ایرانی ها این کشور را برای مقاصد تجاری و مهاجرتی خود انتخاب می کنند.

 از دلایلی که باعث شده کشور ترکیه از پیشرفت اقتصادی خوبی برخوردار شود می توان به این موضوع اشاره کرد که این کشور سه بازار بزرگ جهانی آسیا، اروپا و خاورمیانه را به یکدیگر متصل کرده است و راه اتصال مطمئن و خوبی برای بازرگانان و تجار بین المللی و شرکت های بزرگ دنیا است.  همچنین اقتصاد این کشور بر پایه گردشگری بنا شده و در حوزه های پوشاک، صنعت و کشاورزی نیز پیشرفت های چشمگیری داشته است.

 می توان گفت این موارد از جمله دلایلی هستند که بسیاری از ایرانیان برای فعالیت اقتصادی و ایجاد کسب و کار خود برای سرمایه گذاری در این کشور تمایل زیادی نشان می دهند.

 ثبت برند در کشور ترکیه به چه شکل است؟

یکی از شرایط ثبت برند در کشور ترکیه این است که در ابتدا برند مورد نظرتان را در کشور خود ثبت کرده باشید و پس از این مرحله مهم است که می توانید برند خود را در کشور ترکیه نیز ثبت نمایید (یعنی همان روش ثبت برند بین المللی).

 

روش دیگر، موسسه ثبت اختراع ترکیه علامت تجاری مورد نظر را بررسی می‌کند و اگر مشکلی وجود نداشت درخواست را در بولتن ماهانه علامت تجاری منتشر می‌نماید. بعد از سه ماه از چاپ رسمی، اگر شخص ثالثی نسبت به ثبت علائم تجاری اعتراض نکند، برند درخواستی ثبت و در روزنامه علائم تجاری منتشر می‌شود.

اما اگر در همان مرحله اول علامت تجاری به شکل کامل یا جزئی رد شود، متقاضی ۲ ماه فرصت دارد که تقاضای تجدید نظر کند تا درخواست وی مجدد بررسی شود.


از دیگر شرایط ثبت برند در ترکیه می توان به ثبت برند از طریق موسسه ثبت اختراع ترکیه اشاره نمود که در این روش نیاز به ثبت برند مورد نظر در ایران نیست و متقاضی از ابتدا در همان کشور ترکیه اقدام به ثبت برند می نماید.  

استفاده از سیستم مادرید توسط سازمان مالکیت معنوی جهانی وایپو (WIPO) تنظیم شده است. ثبت برند در این روش به این صورت خواهد بود که می توان در کشورهای عضو کنوانسیون مادرید با پرداخت هزینه های قانونی بصورت جداگانه در هر کشور ثبت نمود.

 

نکته: سیستم مادرید اکنون دارای ۸۵ عضو متشکل از کشورهایی است که ثبت در آنها از طریق دفاتر مالکیت معنوی کشورهای عضو این سیستم امکان پذیر خواهد بود.

 

حال سوال مهمی که مطرح می شود این است که چه افردای می توانند برای ثبت علائم تجاری در ترکیه اقدام نمایند؟

 

موسسات تجاری یا صنعتی، افراد حقیقی و حقوقی مقیم که در قلمرو کشور ترکیه باشند و همچنین افرادی که دارای حقوقی از نظر کنفواسیون پاریس یا موافقنامه تاسیس سازمان تجارت جهانی باشند می توانند برای ثبت و حفاظت از علائم تجاری خود در این کشور اقدام کنند. همچنین افراد حقیقی و حقوقی، اتباع کشورهایی که توافق حقوقی حمایت از اتباع ترکیه را بر عهده دارند می توانند برای ثبت برند خود از حمایت های این قوانین برخوردار باشند.

 

 مدارک لازم ثبت برند در ترکیه

مدارک لازم برای ثبت برند در ترکیه به دو دسته تقسیم بندی می‌شود:

 

ثبت برند در ترکیه برای اشخاص حقیقی

•          کپی پاسپورت به همراه ترجمه آن

•          کپی برند ثبت شده در ایران در صورت وجود

 

ثبت برند در ترکیه برای اشخاص حقوقی

•          کپی برند ثبت شده در ایران در صورت وجود

•          کپی پاسپورت مدیرعامل

•          آگهی آخرین تغییرات بعلاوه روزنامه ترجمه شده

•          آگهی تاسیس بعلاوه روزنامه ترجمه شده

ثبت برند در کشور ترکیه

مزایای ثبت برند در ترکیه

سازمان مالکیت صنعتی کشور ترکیه از برند اشخاص حقیقی و حقوقی که مقیم ترکیه هستند و یا موسساتی که در قلمرو ترکیه ثبت شده اند و در نهایت افرادیکه دارای حقوق از نظر عهدنامه پاریس برن هستند بصورت حقوقی حمایت می‌کند و اجازه کپی‌برداری از برند این افراد را به هیچ‌کسی نمی‌دهند.

در ادامه برای ثبت برند در ترکیه لازم است درمورد ثبت برند یا علائم تجاری بصورت بین الملل مطالبی را عنوان کنیم.

ثبت بین‌امللی برند(سیستم مادرید)

شاید شما هم ثبت بین‌الملل را شنیده باشید. ما در اینجا به شما می‌گوییم ثبت بین‌الملل چیست و چگونه انجام می‌شود.

ثبت بین‌الملل به این معناست که شما می‌توانید برند خود را در کشورهای عضو عهدنامه مادرید با پرداخت هزینه‌های قانونی و مصوب در هر کشور بصورت جداگانه اقدام به ثبت نمود.

لازم به ذکر می‌باشد ایران‌ به همراه هشتاد و چهار کشور دیگر جهان عضو این عهدنامه می‌باشند. درهمین راستا جهت ثبت‌ بین‌المللی اخذ تصدیق در ایران الزامی می‌باشد.

باید بدانیم که هر برند ثبت شده در ایران قابلیت ثبت در سیستم مادرید را دارا می‌باشد.

 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت بین‌المللی برند تجاری (سیستم مادرید)

•          ارائه‌ معرفی‌نامه بر روی سربرگ شرکت همراه با امضای مدیران و دارندگان حق امضا و مهر شرکت برای اشخاص حقوقی و در صورت مراجعه وکیل رسمی ارائه، ارائه وکالت‌نامه دادگستری.

•          ارائه کپی مصدق شناسنامه و کارت ملی مدیران و دارندگان حق امضای شرکت و روزنامه تاسیس و آخرین نغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی و ارائه کپی مصدق شناسنامه و کارت ملی برای اشخاص حقیقی و در صورت مراجعه به وکیل رسمی، ارائه وکالت‌نامه دادگستری

•          ارائه اظهارنامه یا اصل گواهی ثبت برند تجاری در ایران جهت رویت و کپی آن جهت ضبط در پرونده یا ارائه کپی مصدق گواهی ثبت برند تجاری

•          تکمیل فرم مخصوص لاتین

•          ارائه برگ محاسبه هزینه‌ها

•        رسید مربوط به پرداخت هزینه بررسی اظهارنامه ثبت بین‌المللی


تمدید علامت تجاری در ترکیه

اگر علامت تجاری یا برند در ترکیه به ثبت برسد، به مدت 10 سال اعتبار دارد. زمان تمدید 6 ماه قبل از پایان مهلت ثبت نام شروع می شود. بنابراین، زمان تمدید باید با دقت توسط وکیل علامت تجاری دنبال شود. تمدید علامت تجاری باید به موقع انجام شود.


دریافت مشاوره برای ثبت برند در ترکیه

برای ثبت برند در کشور ترکیه باید با مقررات ثبتی این کشور آشنا باشید. در همین راستا برای تسهیل و تسریع روند ثبت برند در کشور ترکیه بهتر است از یک وکیل با تجربه در زمینه ثبت برند کمک بگیرید. فراموش نکنید که کارشناسان و وکلای متخصص ما در موسسه ثبت ملل آماده ارائه مشاوره ثبتی به شما عزیزان هستند.


موسسه ثبت ملل

ثبت ملل
مشاوره تلفنی با مشاورین
021-45403