مراحل کامل دریافت کارت بازرگانی

کارت بازرگانی، بر اساس قوانین کشور و مقررات قانون اساسی کارت بازرگانی مجوزی است که به وسیله آن افراد چه حقیقی و چه حقوقی می توانند در امر صادرات و واردات کالا مشارکت کنند و اقدام به تجارت کنند افرادی که دارای کارت بازرگانی می باشند می توانند با این کارت ها کار هایی مانند ترخیص کالاها از گمرک و مناطق آزاد، ثبت سفارش و دریافت کالا و صادرات کالا را انجام دهند.
کارت بازرگانی چیست؟
کارت بازرگانی بر اساس قوانین کشور و مقررات قانون اساسی کارتی است که در صورت دریافت آن، به افراد چه حقیقی و چه حقوقی اجازه داده خواهد شد که به تجارت، واردات و صادرات کالاهای مختلف بپردازید. در واقع تاجرانی میتوانند به تجارت برون مرزی بپردازند که دارای این کارت باشند.
این کارت را می توان نوعی مجوز در نظر گرفت که افراد با در دست داشتن آن می توانند به تجارت خارجی مشغول شوند که هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی صادر می شود. افرادی که دارای کارت بازرگانی میباشند میتوانند با این کارتها کارهایی مانند ترخیص کالاها از گمرک و مناطق آزاد، ثبت سفارش و دریافت کالا و صادرات کالا را انجام دهند.
صدور کارت بازرگانی از طریق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران می باشد و پس از آن باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت یا همان سامانه جامع تجارت تأیید شود تا بتوان با استفاده از آن به تجارت برون مرزی پرداخت.
این کارت فقط برای اتباع ایرانی صادر میشود و افرادی که تابعیت ایرانی ندارند، بهعنوان شخص حقوقی (و نه حقیقی) میتوانند این کارت را دریافت کنند.
شرایط دریافت کارت بازرگانی برای افراد چگونه است؟
دریافت کارت بازرگانی مانند فعالیتهای دیگر نیازمند انجام اموری میباشد و بر این اساس برای دریافت این کارت ها ابتدا باید فرد موسسه خود را در دفتر ثبت تجاری ثبت نماید و همچنین در دفاتر ثبت پلمب نیز عضویت داشته باشد همچنین فرد باید در اتاق بازرگانی محل خود عضو شود و عضویت اتاق بازرگانی به گونهای است که شما باید حتما از طریق دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شده باشید و سپس پس از انجام مراحل کارت بازرگانی به نام مدیر شرکت ثبت میگردد.
در ابتدا برای صدور کارت بازرگانی باید فرمهای مخصوص را پر نمایید و سپس اطلاعات بازرگانی شرکت خود را به اتاق بازرگانی برسانید و آنها را در دفتر پلمب یا به صورت روزمره یا ماهانه ثبت نمایید.
دریافت کارت بازرگانی برای افراد غیر ایرانی و خارجی چگونه است؟
در ابتدا باید به این سوال پاسخ داد که آیا بازرگانان خارجی به کارت بازرگانی ما نیاز دارند یا خیر؟
جواب این سوال بله میباشد و صدور کارت برای بازرگانان خارجی و غیر ایرانی به شرط متقابله میباشد. متقابله به این معنی میباشد که در صورت صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان خارجی کشور آنها نیز برای بازرگانان ایرانی کارت مخصوص کشور خود را بدهد و به صورت ساده تر اجازه فعالیت را به بازرگانان ایرانی در کشور خود دهند به صورتی یک معامله دو طرفه میباشد که هر دو در آن سود میکنند و همچنین بازرگانان خارجی موظف به صادرات و واردات کالا ها و جنس های مجاز و قانونی میباشند و به هیچ عنوان نمی توانند از کارت بازرگانی ایرانی سو استفاده نمایند.
شرایط صدور کارت بازرگانی برای غیر ایرانیان
· داشتن کلیه شرایط مقرر برای اشخاص ایرانی باستثنای برگ پایان خدمت وظیفه یا برگ معافیت
· داشتن پروانه کار و اقامت
· عمل متقابل کشور متبوع آنها در مورد ایرانیان مقیم آن کشور. در موارد خاص که صدور کارت بازرگانی بدون توجه به عمل کشور متبوع متقاضی به تشخیص وزارت بازرگانی ضرورت داشته باشد، وزارت مذکور میتواند مجاز بودن صدور کارت بازرگانی برای این قبیل متقاضیان را بدون رعایت شرط عمل متقابل به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اعلام نماید.
انواع کارت بازرگانی
این کارت که انواع مختلفی نیز دارد، بهعنوان شناسنامه تجاری شناخته میشود و تجارت برون مرزی دارندگان این کارت، به رسمیت شناخته میشود. این کارت به مدت یک سال اعتبار دارد و هر ساله باید برای تمدید آن اقدام نمایید.
- کارت بازرگانی تجاری: بهعنوان متداولترین و البته اصلیترین نوع شناخته میشود. اگر این کارت بارزگانی را داشته باشید، میتوانید در زمینههایی مانند صادرات، واردات، ترخیص کالا، امر گمرکی و ... فعالیت کنید.
- کارت بازرگانی موردی: این کارت که تقریباً یک کارت یک بار مصرف است، مورداستفاده افرادی قرار میگیرند که فقط یک بار قصد ترخیص کالا از گمرک و چنین فعالیتهایی دارند.
- کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی: واحدهای صنعتی و تولیدی که کالاها و مواد مختلفی تولید میکنند، برای پیش برد کارهای خود نیاز به مواد اولیه و متریالی دارند که مقدار قابلتوجهی از آنها، از طریق واردات تأمین میشود. بنابراین چنین واحدهایی نیاز دارند که بهصورت مستقل و دائمی به تحویل مواد اولیه و همچنین صدور برخی کالاها بپردازند. بدین جهت برای واحدهای تولیدی و صنعتی صادر میشود.
- کارت بازرگانی خدماتی: برخی از واحدها نیز هستند که برای ارائه خدمات خود نیاز به برخی مواد اولیه وارداتی دارند که برای اینگونه واحدها، کارت خدماتی صادر میشود. ماهیت این کارت و حتی شیوه اخذ آن، با کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی یکسان بوده و تنها اسماً با هم تفاوت دارند.
- شرکتهای تعاونی: شرکتهای تعاونی نیز برای پیش برد کارهای خود به کارت نیاز دارند که بدینجهت میتوانند کارت خود را از اتاقهای تعاون، اخذ نمایند.
- کارت بازرگانی اشخاص حقیقی: این کارت برای افرادی صادر میشود که قصد دارند شخصاً به انجام تجارت و واردات و صادرات بپردازند.
- کارت بازرگانی اشخاص حقوقی: معمولاً شرکتها، اتحادیهها، مؤسسات و... بهعنوان اشخاص حقوقی شناخته میشوند. برای پیش برد فعالیتهای تجاری اشخاص حقوقی، اخذ کارت بازرگانی اشخاص حقوقی نیاز خواهد بود.
مزایای کارت بازرگانی چیست؟
با توجه به اینکه کارت بازرگانی در واردات و صادرات کالا بسیار مهم میباشد و اما ضروری میباشد و برای انجام فعالیتهای تجاری و بازرگانی داشتن آن الزامی میباشد.
- عضویت در اتاق بازرگانی و کسب امتیازات تجاری و انجام معاملات خوب و مفید
- مبادرت و آشنایی و حق العمل در گمرک و دریافت کالاها
- ثبت نام برند و شرکت تجاری خود به لاتین و جهانی کردن برند ایرانی خود.
- ثبت و دریافت آسان سفارشات و دریافت آنها در مناطق آزاد و گمرکی
- شرکت در نمایشگاهها و کنفرانسهای ملی، خارجی و بین المللی به عنوان صاحب شرکت و برند
- دریافت آسان ویزای با نام ویزای تجاری و آسان تر شدن سفر کردن
- صدور گواهی مبدا ویزای تجاری
- شناخته شدن به عنوان یک بازرگان جهانی
- ثبت نام در صادرات اجناس
- عضویت و سرمایه گذاری در سایر شرکت ها و شرکت های برتر و ارتباط با افراد سرشناس دنیا
معایب کارت بازرگانی چیست؟؟
- کارت بازرگانی در کنار مزایا زیادی که دارد اگر طرز استفاده از آن را بلد نباشید ممکن است به مشکلاتی برخورد کنید و این بسیار واضح میباشد.
- کسانی که کارت بازرگانی را دریافت میکنند باید بدانند که این کارت برای واردات و صادرات میباشد و شما باید قوانین واردات و صادرات را بدانید و در غیر اینصورت ضرر خواهند کرد.
- کسانی که از کارت بازرگانی استفاده میکنند باید بدانند که این کارتها مشمول قوانین ارزش بر افزوده میشوند و مالیاتهایی بر وارداتها و صادراتهای آنها وارد میشود و در صورت نداشتن اطلاعات کافی در این مورد زیان خواهید کرد.
- این کارت برای کسانی که روزمره به امر واردات و صادرات میپردازند کارایی دارد و برای کسانی که برای مدت کوتاهی میخواهند و یا برای اجاره و فروش این نوع کارتها را میخواهند مخاطرات و دردسرهای زیادی خواهد داشت و فایدهای ندارد.
- اخذ کارت بازرگانی نیازمند ۵۰۰ تا یک میلیون تومان میباشد و مدت زمان معینی دارد و بعضی از اشخاص اطلاعاتی در زمینه صادرات و واردات ندارند و بدون اطلاع کارت بازرگانی دریافت میکنند و استفادهای از آن نمیکنند و یا نمیتوانند استفاده کنند و... زیان میبینند.
شرایط دریافت کارت بازرگانی
برای دریافت کارت بازرگانی مانند دریافت هر مجوز دیگری نیاز به ارائه مدارک و شرایط خاصی دارید. البته لازم به ذکر است که بسته به نوع کارت، شرایط گرفتن کارت بازرگانی متفاوت است. برای مثال مدارکی که برای ثبت نام کارت بازرگانی شخص حقیقی لازم است با مدارک لازم برای شخص حقوقی متفاوت خواهد بود. در ادامه به شرایط مدارک لازم مربوط به هر یک میپردازیم:
شرایط صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی
1. یک برگ اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکت ها رسیده باشد (با امضای متقاضی کارت بازرگانی و اصل گواهی پلمپ دفاتر،از اداره ثبت شرکت ها)
2. اصل گواهی عدم سوء پیشینه که از زمان صدور آن 6 ماه بیشتر نگذشته باشد.
3. اصل مفاصاحساب مالیاتی موضوع 186 ماده ی قانون مالیات های مستقیم مبنی بر بلا مانع بودن صدور کارت بازرگانی.
4. اصل کارت ملی و یک سری کپی کامل از پشت و روی آن
5. سه قطعه عکس شش در چهار،جدید،تمام رخ ،ساده
6. ارائه اصل و کپی مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم)
7. اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان ویک سری کپی ازپشت روی آن
8. داشتن حداقل سن 23 سال تمام.
9. اصل گواهی بانک مبنی بر تایید حساب جاری و حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی (با مهر امضای رئیس شعبه)
10. ارائه یکی از مدارک ذیل:
الف-اصل
و کپی سند مالکیت شش دانگ به نام متقاضی ،به آدرس دفتر کار
(آدرس
اظهارنامه)
ب-اصل و کپی
اجاره نامه محضری معتبر به نام متقاضی،برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس
اظهارنامه)
ج-اصل و کپی سند مالکیت به نام غیر و اصل و کپی اجاره نامه عادی به نام متقاضی،برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه) با امضای دوشاهد ذیل آن
11. ارائه ی اصل و کپی مدرک تولیدی معتبر از یکی از وازارتخانه های تولیدی برای واحدهای تولیدی الزامیست. (صنوف تولیدی دارای پروانه ی کسب مشمول این بند نمی گردند)
12. ارائه کد اقتصادی جدید (اصل و کپی) و یا ارائه تاییدیه ی پیش ثبت نام در سایت Tax.gov.ir و تعهد مبنی بر ارائه کد اقتصادی جدید پس از صدور
مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده صدور کارت بازرگانی اشخاص حقوقی
1. اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکتها رسیده باشد.
2. اصل گواهی پلمپ دفاتر ، از اداره ثبت شرکتها. (برای دریافت اظهارنامه و گواهی پلمپ به نزدیکترین دفتر پست و اداره ثبت شرکتها مراجعه فرمائید).
3. در خصوص شرکت های با مسئولیت محدود ارائه یک برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکت های داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها باشد الزامی است. در خصوص شرکت های سهامی خاص و عام ارائه یک برگ کپی اظهار نامه ثبت شرکتهای سهامی خاص یا عام که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها باشد الزامی است.
4. اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل.
5. فرم دال (تکمیلی از سایت به همراه امضاء مدیرعامل، مهر شرکت و گواهی امضاء در دفتر اسناد رسمی)
6. اصل گواهی موضوع ماده 186ق.م.م مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری به آدرس دفتر مرکزی شرکت .
7. روزنامه رسمی تاسیس و کلیه تغییرات شرکت تا این تاریخ، موضوع فعالیت شرکت بایستی در راستای صادرات و واردات کالا باشد.
8. اصل کارت ملی مدیرعامل ( در صورت داشتن هر گونه تغییرات در مشخصات سجلی اسکن و بارگذاری تصویر شناسنامه از تمامی صفحات الزامی میباشد.)
9. دو قطعه عکس ( جدید، تمام رخ ، ساده ، رنگی و با پشت زمینه سفید )
10. اصل مدرک تحصیلی معتبر ( حداقل دیپلم متوسطه ) مدارک خارج از کشور پس از ارزشیابی توسط اداره دانش آموختگان وزارت علوم مورد پذیرش می باشد .
تبصره : دارندگان پروانه بهره برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی وخدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) از مراجع ذیربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معاف می باشند .
11.
اصل کارت پایان خدمت یا
معافیت دائم برای آقایان
تبصره : متقاضیانی که سن آنان 51سال تمام باشد از ارائه پایان خدمت معاف می
باشند .
12. داشتن حداقل سن 23سال تمام.
13. اصل گواهی بانک مبنی بر تایید حساب جاری وحسن اعتبار بانکی به نام متقاضی( فقط روی فرم الف قابل قبول است ) با مهر امضای رئیس شعبه. ( ضمنا حسابهای جاری شتاب مربوط به شهرستانها در صورتیکه روی فرم ( الف) تایید شده باشد قابل قبول است)
14.
ارائه یکی از مدارک
مالکیت ذیل:
الف: اصل سند مالکیت شش دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی.
ب: اصل اجاره نامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.
ج: اصل اجاره نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی .
15. اشخاص غیر ایرانی متقاضی کارت بازرگانی علاوه بر ارائه مدارک فوق به استثنای بند های 3و 7و 11 ملزم به ارائه تایید صلاحیت مدیران خارجی از سفارتخانه متبوعشان و ارائه کپی پروانه کار و اقامت به همراه اصل مدارک میباشند.
16. مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه های تولیدی برای واحدهای تولیدی (صنوف تولیدی دارای پروانه کسب مشمول این بند نمی گردند)
17. کد اقتصادی جدید و یا ارائه تاییدیه پیش ثبت نام در سایت Tax.gov.irو تعهد مبنی بر ارائه کد اقتصادی جدید پس از صدور.
تذکر1: کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
تذکر2: ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.
تذکر3: حضور مدیرعامل و یا نماینده قانونی او در مراحل برابراصل نمودن مدارک الزامی است.
تذکر4: برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد.
تذکر5: حضور مدیرعامل در کلاسهای آموزشی بر اساس نوع مدرک تحصیلی الزامی است.
تذکر6: کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل میگردد.
تذکر7: متقاضیان محترم درانتخاب رشته فعالیتهای خاص درزمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت فرمایند که رشته های انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته های انتخابی امکان پذیر خواهد بود وبرای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.
تمدید کارت بازرگانی
همانطور که گفته شد کارت بازرگانی به مدت یک سال اعتبار خواهد داشت و پس از آن برای استفاده مجدد نیاز به تمدید خواهد داشت. اشخاص حقیقی و حقوقی هر یک برای تمدید کارت بازرگانی به مدارکی نیاز دارند برای تمدید کارت باید آنها را ارائه دهند.
مراحل تمدید کارت بازرگانی
شما باید با همان نام کاربری و کلمه عبور سامانه که از قبل داشتید وارد سامانه شده و مدارک خود را مجددا بارگزاری نمایید، بعد از تایید مدارک ( نداشتن سوپیشنه و سابقه تخلف تجارت یا چک برگشتی حساب جاری و ... ) بعد از تایید کارشناس، بازرس به محل فعالیت شما مراجعه می نماید ( هزینه بازرسی تا به امروز 420 هزار تومان می باشد ). بعد از تایید بازرس و درج گزارش آن در سامانه، کارت بازرگانی شما تمدید خواهد شد.
تمدید کارت بازرگانی تهران
تمدید کارت بازرگانی تهران یا شهرستان ها فقط از طریق سامانه اتاق بازرگانی می باشد، در صورتی که نیاز به تمدید دارید ثبت ملل می تواند در کمترین زمان و با کمترین هزینه تمدید کارت بازرگانی شما انجام دهد.
هزینه تمدید کارت بازرگانی
هزینه تمدید کارت بازرگانی شامل هزینه عضویت اتاق بازرگانی به مدت یک سال (که معمولا با توجه به تورم هی بالاتر می رود) و هزینه بازرسی از محل می باشد که در مجموعه حدود 1.5 میلیون تومان می باشد.
مدارک لازم جهت تمدید کارت بازرگانی
- ارائه اصل کارت بازرگانی که تاریخ اعتبار آن منقضی شده و قصد تمدید آن را دارید.
- اسکن و آپلود عکس پرسنلی با حجم و کیفیت مورد پذیرش و خوب
- دریافت تاییدیه تحصیلی به صورت آنلاین
- در صورتی که مدرک دیپلم را دارا نیستید می توانید از تبصره 3 سال سابقه فعالیت استفاده کنید
سخن آخر
همانطور که در طی متن گفته شد، کارت بازرگانی مجوزی خواهد بود که به شما اجازه انجام تجارتهای برون مرزی را می باشد در انواع مختلفی وجود دارد که هر یک مناسب کسب و کار خاصی خواهد بود. برای دریافت، باید به نوع کارت دریافتی دقت شود. چرا که شرایط و مدارکی که برای دریافت هر نوع لازم است، با سایر کارتها ممکن است متفاوت باشد. همچنین این کارت مزایایی دارد که از جمله آن میتوان به ارتقاء پرستیژ و اعتبار تجاری اشاره کرد.
در ضمن کارت بازرگانی در دورههای سالانه نیاز به تمدید برای ادامه استفاده دارد. بدینجهت باید با ارائه مدارک خود به اتاق بازرگانی مراجعه کنید. در کل میتوان گفت کارت بازرگانی کلیدی است که دربهای تجارت برون مرزی را به روی شما باز کرده و به شما اجازه صادرات و واردات در میان کشورهای خارجی را میدهد.
⚖ موسسه ثبت ملل، تخصصی ترین مرکز ثبت شرکت، ثبت برند در ایران
مشاوره رایگان: 45403 021